Miziklerim ;)

31 Mart 2012 Cumartesi

Vakt-i Çay


Gün ışıklarını kaybetmekte...
Vakit akşama doğru...
Heybemde bir kaç hayal..
Bir kaç rüya...
Demlenmiş bir aşkla yol alıyorum..
Vakit akşama doğru...
Bir kaç yudum çayla seni anıyorum...

"Uykucu"
31.03.2012

Sen hep misin, hiç misin?


Aşkın bir oyun olduğunu kabul etmiyorum.
Aşk bir teslimiyettir, bir eriyiştir...
Yeniden doğmak için uyanıştır...
Aşkın bütün sırrı iki kelimede: 
Varlığından soyunmak...
Aşk için ya hep vardır, ya hiç.
Sen hep misin, hiç misin?

-Cemil Meriç-






29 Mart 2012 Perşembe

Ortaya Karışık Deneme :)))


Hani uzun uzun yazmak içini dökmek istersin ya...
Kağıt kalemi alıp başına gerçesin masanın...
Ne yazsam nasıl başlasam diye düşünürsün..
Bir süre sonra düşüncelere dalıp yazdığın sadece kendi ismin olur... ve yanında bir kaç çiçekle, kalp...
Aslında söylenecek çok şey olduğundan mıdır bu yoksa aslında yazmaya değer bir tek kelime bulunamamasından mı bilmiyorum...
Uzun uzun susuyorum..
Sonra gidip su içiyorum :)))
Bak işte yaaaa yine koptu teller hep böyle oluyor tam güzel birşeyler kuruyorum en olmadık yerde bir muzurluk bu ne yaaa :)))
Bu aralar çok neşeliyim Allah'a çok şükür,hamd olsun :) :) :)
Böyle bir baharın gelişimi desem... kuşların ötüşü filan hepsi ayrı bir güzel geliyor nedense :)) 
Neyse geçelim bu konuları da sizinle paylaşacağım önemli bir mesele var hemen yazayım :)
*Şükür..Kavuşulan nimetlere karşı iken hamd verilmeyenleride kapsar..Hamd eden kul varlığından haberdar olmadığı ve tatmadığı nimeteler için bile rabbine şükran etmiş olur.Haliyle hamd etmek,idrakine varılacak nimetlerin ve rabbin yüceliğine şahit oluşun yolunuda açar...
Yani hamd ve şükürü bir arada kullanmak önemliymiş sizinde bilginize sunayım dedim :) sevgi ve muhabbetlerimle efenim hörmetler sunuyorum ;) Dualarınıza talip şirin uykucu :))
29.03.2012

28 Mart 2012 Çarşamba

:)))


yabancıların telefonu kapatma şekli : by.
bizimki ise : tamam canım, oldu görüşürüz kendine iyi bak öpüyorum hoşçakal hadi görüşürüz tamam hadi ay hakkatten mi neyse sonra görüşürüz tamam ben de aleykümselam öptüm hahahha tamam canım baybaaayy... :):):)
:))))


...


‎"Zirvesine göz koyduğum dağlara bak,
Koşup takıldığım çitlere bak..." 
Cahit Zarifoğlu


27 Mart 2012 Salı

Tevekkül!



‎"Tevekkül, bir şeyin olması ile, olmaması arasında fark gözetmemektir."

-Câfer-i Huldî Hazretleri-


:))) :P

Seni Seviyorum diyenlere vereceğim tek cevap: " Valla ne yalan söyliyim bende kendimi severim.Çok iyi insanımdır. Güzel seçim.Tebrik ederim " 
:)))


:P

Kalbimden...


26 Mart 2012 Pazartesi

İyi Geceler :)

Hepimiz sığdığımıza göreeee :))


Herkese iyi geceler sabah ola hayrola :) geceniz huzurla dola 
Ömrünüz bereketli 
her adımınız rıza dairesinde Rabbim ne der? li olsun a dostlar haydi bakalım iyi geceler :)

Soğuk Odalar / Emre Aydın


Emre Aydın single albüm yapmış iki şarkısıda süper ama ben bu şarkısını daha çok sevdim :)
Bi Başka söylüyor bea :)))

Mutlu Haftalar Olsun Efenim ;)

Güzel Bir Hafta diliyorum kendime ve dostlarıma :)



“Sır kelimelerde değil kalpte,
ne duymak istiyorsa onu işitiyor insan ..”

Ali Ural


24 Mart 2012 Cumartesi

Adamım bu küçük işlere ben bakarım ;))


eskilerden eğlenceli bir şarkıdır... çok severim ezginin günlüğünden dinlemiştik ilk.. yaşarda güzel yorumlamıştı tekrar hatırlayalım dedim :)

Vakt-i Dua


Allahım !!! Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..
Allahım !!! Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol..
Allahım !!! Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş..
Allahım !!! Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver…
Allahım !!! İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere..
Allahım !!! Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin duası eyle... (Amin)


Mutlu Hafta Sonları Efenimmm :))

Uzun zamandır yol anısı paylaşmıyorum farkındayım bugün bir tane anlatayım dedim :)))
Tam olarak şöyle gerçekleşti :))) biraz komik :D
-Şimdi ışıklarda bekliyorum ki yeşil yansında karşıya geçeyim karşı tarafta bekleyen bir kaç kişi var benim gibi bir tanesi iri yarı ama hiç tınmıyorum umrumda değil ne yani karşıdan karşıya geçiyoruz değil mi :))) o günde bir sinirliyim bir agresifim böyle birini tutup yere çalasım filan var, efe efe yürüyorum yolda :))) neyse yeşil yandı geçiyoruz tam karşıma yolun ortasında benim 3 katım olan o adam geldi ve "horrrmmmmm" diye bir ses çıkardı :)))) resmen homurdandı ama nasıl bir ses anlatamam :)))) benim gözler fal taşı gibi açıldı, resmen süt dökmüş kediye döndüm :)))) ama adam nasıl iri yarı tam üç katım filan, hani bende öyle küçük müçük birşey değilim ama resmen adamdan tırstım ya 2 saniye karşı karşıya geldik ama anlatamam o dehşeti :)))) karşıya geçtim bir gülme tuttu beni :)))) dedim sen misin efelenen al bakalım sana efelik işte böyle olur tövbe günahıma yaa o neydi :))))
Yani aslında bazen gördüğümüz şeyler hiçte aslı gibi olmuyormuş :))) yada yaşadığımız duygular gerçek değilmiş :D öyle efe efe de yürümemek lazımmış :))) bunlar çıkardığım dersler :D 2 saniyede hayatımın dersini verdi adam ya ne heybetli bir öğretmen :))))


23 Mart 2012 Cuma

Hayırlı Cumalar

Çıkmaz sokaklarda gökyüzüne bakıp umut etmeyi aklımıza getiren Rabbe hamd olsun..


Hayırlı cumalar olsun :)

İnsan niyetinden ibarettir.



“İnsan niyetinden ibarettir. Niyet tüm ilişkileri kendi rengine büründürür. Anlamlar niyetlerden doğar.

İyilikten, iyi niyetli kimse iyilik, kötü niyetli kimse ise kötülük kazanır. Kader iyi niyetliye yapılan kötülüğü ve kötü niyetliğe yapılan iyiliği geri çevirir.

Niyet insanın özüdür, ruhudur. Özü bozuk insanı hiçbir biçimsel süsleme düzeltemez. Özü sağlam insanın suretine sürülen kir ise, elmasa bulaşan çamur gibi önemsiz sayılır.”
Dr. Muhammed Bozdağ

16 Mart 2012 Cuma

Dökülmüş İç :)))


Uykusuz gecelerin sabahlarıda zor oluyor... Hep gülümsemek zorunda olana asla hayatta rahat yokmuş demekki.

Dışarıda hem güneş hemde kuru bir ayaz var bu gün... Tıpkı benim gibi dışarıdan bakınca güneş gibi ısıtmasamda gülümsemek zorundayım etrafımdakilerin beni üzgün görmeye tahammülleri yok. Ama içimdeki hüzün,kuru ve soğuk rüzgar gibi üşütüyor beni..
Bazen dünyaya tahammülüm kalmadığını hissediyorum öyle üstüste geliyor ki herşey... Üzülüyorum,istemiyorum üzülmek. içimdeki hüzünleri huzurla değiştirmeye çalışıyorum ama bazen gücüm bitiyor..İşte o anlarda yanımda olmasını istediğim bir tek kişi oluyor, sanki bir kelime etse bana herşey değişecek gibi geliyor..
Bu günlerde yine çok yorgunum..İstemediğim şeyler oluyor bunların sebebi ben miyim bilmiyorum ama bu olayların olmaması için elimden gelen özeni gösteriyorum.. Dersanede sınıfta iki kişinin ilgisini hissediyordum uzun zamandır ama dün çok belli oldu...Derse geç kaldığım için en arkada boş yer vardı ve benim önümde oturanlardan biri ilgisini hissettiğim kişiydi ve benim yüzümden dersi dinleyemedi hiç... Sonra ders bitiminde sınıftan çıkarken buna takıldılar hayırdır hiç soru çözmedin dediler buda ya toplama işlemi bile yapamadım dedi.. Ben çıkarken arkamdan arkadaşlar aramızda toplamayı unutan kişiler var diye söyleniyordu...Aslında ben böyle bir ilgiyi çekecek hiç bir şey yapmadım..Üstelik elimden geldiğince konuşmuyorum,merhabalaşmıyorum kendileri meraba demezse ben kesinlikle demiyorum.ama neden böyle şeyler beni buluyor anlamıyorum..Ders çalışamadığını söylüyor ffffffff çok canım sıkılıyor ya ne yapacağım ben bilmiyorum..Biliyorum anlıyor benim tarafımdan sevilmediğini..Bende biliyorum ki sevilmeden sevmek çok dokunuyor insana... Ne yapmalı hiç bilmiyorum...Hadi ben hüzünlerime sarılıp gözyaşlarımı içime akıtmayı öğrendim... Ama birde bu dertle uğraşmak canımı çok sıkıyor.Onun için elimden gelecek hiç bir şey yok.Tıpkı kendi derdimin çaresini bulamadığım gibi... Unutmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum ha bir arpa boyu yol alamadım orası ayrı :)) ama napayım napayım bilmiyorum ki... Bilinç dışı beni sürekli ona doğru sürüklerken ben bilincimle direniyorum..Ama malesef bilinç dışı her zamanki gibi daha kuvvetli.Bir şeyin olmayacağını bilerek istemek saplantıdan başka birşey değil sanırım.Saplantım olmuşsun haberin bile yok ne acı bir durumdayım :)))
İşte öyle yaa hadi bana iyi birşeyler söyleyin :) çok ihtiyacım var.. birileri mutluluk haberleri versin bana birlikte sevinelim.. Uzaklardan abisi gelsin birilerinin bir çocuğa balon alsın annesi yada ne bileyim sıcak bir çay demlesin biri hep birlikte içelim.. Yada kız kulesinin karşısında oturalım saatlerce tek kelime etmeden martıların çığlıklarını dinleyelim bir vapura binelim ama akşama kadar hiç inmeyelim bir o iskeleye bir bu iskeleye yanaşsın vapur insanların koşuşturmalarını izleyelim sessizce... Tam dalmışken hayallere omzuma bir el dokunsun o sen ol... Geç kalmadım ya de bana.. Yok diyeyim yok geldin ya........................

"uykucu"
16.03.2012


15 Mart 2012 Perşembe

Hörmetlerimle :))

Seri paylaşım yaptım bugün :)) hepside doğaçlama oldu tarafımdan :D
yaa uzun zamandır yazmıyorum değil mi bi ara yazayım ne oluyo ne bitiyo ama şimdi hiç istek yok bende :)) uzun uzun yazacağım çok şey var aslında..daha muammer abinin mimi üzerimde abicim cevaplayacağım söz :))
Bide isimsiz yorum yapanlara seslenmek istiyorum benim sayfama isimsiz yorum bırakmayın çünkü ben hep o yazdı sanıyorum halbuki yazmaz biliyorum ama yinede psikolojik olarak yazdığına inanmak istiyorum o yüzden isimle yazarsanız sevinirim a dostlar haydi bakalım benden bu kadar bu günlük birde çay servisi yapıp kaçıyorum sevgiler selamlar muhabbetler efenim :)


Teselli Vermek!


İmândan sonra en makbul amel, mahzûn gönüllere teselli vermektir . . .

Taberânî


Ne bakıyon :)))


- Ne bakıyon ? :))
- Asıl sen ne bakıyon :)))


:)))

-Abiiii... Bunlar bize niye öyle bakıyoooo
-Nerden bilim oğlum bi sus...
-Ama abiiiiii...Ben çok tırsıyorummm 
:))))

Unutmayın !




Unutmayın !
Dünyada yaşamıyorsunuz,
Dünyadan geçiyorsunuz..!

-Hz.Mevlâna

Hayır ve şer Hak’tandır


Hayır ve şer Hak’tandır, takdire sabır gerek; Şerler hayra çevrilir, her hale şükür gerek..

Sensizim...

Sevmek güzel şey; sevilmek de onun kadar. Sevip de sevilmemek acıdır ölüm kadar. Taşın kalbi yok ama onu da yosun sarar.

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî



Boynuna sarılmamak için kendimi zor tuttum.
Boynuna sarılmamak için bugüne kadar yüzlerce kez kendimi tuttum.

Tarık Tufan

14 Mart 2012 Çarşamba

Vurgun Yedim


Hadi hüzünlü bir şarkı gelsin hepimize benden :)
Bir cümlesi hariç güzel şarkı :))

Vakt-i Dua


Ya Mücib!
Arza hacet yok halim sana ayandir
Söze gerek yok sessizliğim sana beyandır
Ya Vasi!
Varlık sensiz darlanır
Ya Vedud!
Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için bakar yüzler yüzlere
Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için güneş doğar günlere
Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için baharın gelir her yere
Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için kelamın deger dillere
Ya Mecid!
Yakınlıgın ulviyetine engel değil ki
Bana akla hayale gelmez güzellikler bahşedersin
Ulviyetin yakınlıgına engel değil ki
Bana benden de yakın olduğunu her daim söylersin
Ya Bais!
Zerrelerimi topla bir bir dağıldıklarında
Hayat ver yeniden onlara ulaştır en sevdiklerimin yanına
Ya Şehid!
Seni görür gibi yaşamak en güzel haldir
Senin gören oldugunu görmek en güzel tecellidir
Ya Hakk!
Ancak sana yönelmek kuluna haktır
Kıblenden saptırma beni
Ancak sana edilen dualar kuluna haktır
Mahrum bırakma beni
Ancak senden dilemek kuluna haktır
Sahipsiz bırakma beni
Ancak sana dayanmak kuluna haktır
Çaresiz bırakma beni
Ancak sana varan yollar kuluna haktır
Yoldan çıkartma beni

amin...
Senai Demirci/99 Esma 99 Dua


13 Mart 2012 Salı

Bir Rica


Şimdiye kadar benim için birşeyler yapmanı istemedim hiç, gel demekten başka...
Ama artık senden küçük bir ricam var...
Seni unutmaya çalışıyorum....
Lütfen bana biraz yardımcı ol...
Kalbimi bana geri ver ve benden uzak dur....
Lütfen...
uykucu"

12 Mart 2012 Pazartesi

Allah güzeldir,güzeli sever...


Uğur yahut uğursuzluğu kişinin kendi yapıp ettiklerinde aramasını isteyen Hüseyin,"Gördüklerinizi hayra ve güzelliğe yorun!" diyerek sözlerini sürdürüyordu:" Dedem Resûlullah buyurdu ki; "Her ne var ise onu temiz kelimelerle iyiye ve güzele yorarım" O sıkıntıya,çirkinliğe ve mutsuzluğa sevk edecek söz ve hallerden uzaktı.Onları gönül genişliği,güzellik ve huzurla değiştirirdi.Bilirdi ki, Allah güzeldir,güzeli sever"

....

"Lüfunda hoş kahrın da... Rahman da güzel Âdil de...."

Aşkın Şehidi Kitabı/306.sayfadan alıntı

*Bende bu düsturu olabildiğince elimden geldiğince hayatıma taşıma gayretine giriştim :) Mevlam yolundan ayırmasın :) O güzeldir,güzeli sever... ömrünüz güzel bugününüz dününüzden güzel olsun hayırlı haftalar diliyorum dostlar :) selam ve en derin muhabbetlerimle... uykucunuz ;)


11 Mart 2012 Pazar

Sevene Zulmedeni Ezer Geçerim :))


ajda pekkanıda tarkanıda sevmem ama bu şarkıları hoşuma gidiyor kendime armağan ediyorum :)))
Sevene zulmedeni ezer geçerim :D tanıyanlar bilir beni ;))

"Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin"

"Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin"
Ya Rabb! Bizi dünya da rizana uygun bütün islerinde basarili, salih kullardan eyle ya Rabb! Amin...


Huzura Adım


“Çok şey gitti hayatımdan ve her defasında Sen kaldın geride. Baba gitti, hala gitti, teyze gitti. Çocukluk arkadaşları gitti, gençlik gitti. Eşim, işim ve her şeyim de bavulunu toplayıp gitmeye hazırlanıyor. Bu aklar düşmüş başımı kuşatan pörsümüş tenim bile gidici.

Hiç gitmeyen Sen varsın Efendim. Bir damladan yükselip kabrime düşünceye kadar geçen ömrümde hayatımı ışıtan güneş hep Sen oldun. Bir ömürdür Şefkatine gösterdiğim vefasızlığın pişmanlığı içindeyim şimdi. Yüceliğine hakkıyla boyun eğemedim.

Kalbime sevgini bağışlar mısın sevgili Efendim. Önümdeki yokluk karanlıklarında kaybolmaktan ancak Senin sevgine sarılarak korunabilirim.”
M. Bozdağ


*Bu resmi çok seviyorum yaa Rabbim içimize böyle çiçekler yağdırsın inşaallah :) gecenin huzuru sizlerle olsun dostlar en derin muhabbetlerimle :)

Daraltı...

yine içimi dökme zamanı geldi sanırım :D çünkü bugün acayip doldum ve taştım bunu yapmazsam kendimi daha kötü hissederim yaparsamda muhtemel ki üzüleceğim ama yazmak istiyorum...

Önce kendimden başlayayım bazen gereksiz konuşmalar beni çok yoruyor sanki boğuluyorum gereksiz her şeyden. kendimle başbaşa kalmak istiyorum olmuyor kalabalıklar içinde yalnızlıktan bıktım gerçekten.Şu temmuz ayı gelse de bitse bu çile ne olacaksa olsada yolumuzu bilsek.gerekiyorsa çekip gitsek....
.ben dün çok hüzünlendim onu üzdüğümü filan düşündüm.vazgeçmemek gerek filan dedim hatta beklemek gerek hatta bir ömür beklemek... ama bugün anladım ki vazgeçmekle çok iyi birşey yapmışım doğru karar vermişim.Anlamıyorum bu kadar çabuk başka birine yönelmek nasıl yaa hemen mi bulunur başkası... zaten çoğu zaman yedekte tutulduğumu çok hissetmişimdir bu uzun bekleyişte... kötü sen dur burda ben iyisini bulamazsam geleceğim... oldu canım peki... bekler kötü biliyorsun zaten değmeyenleri bekledi 4-5 yıl değil mi seni mi beklemeyecek! ben beklerim beklemesine de sen gözümün önünde başkalarına nasıl ilgi gösterirsin ben onu anlamıyorum bari aşikar yapma gizliden yap da fark etmeyeyim! ama yok ne var şeytan tüyü dediklerinden var sende değil mi iyi bakalım öyle olsun zaten hiçde umrumda değilsin bundan sonra... herkes kendi yoluna Allah mutlu mesut etsin zaten hiç bir zaman mutsuz olmanı istemedim ben.bunu harbiden söylüyorum!

ikincisi beni delirten bir blogcu arkadaşım.Murat abi! bu gün gerçekten çok sinirlendirdi beni.internet ortamından paylaşmaktan yazı yazmaktan her şeyden soğuttu beni kendisine çok teşekkür ediyorum aslında böyle bir soğumaya gerçekten ihtiyacım vardı. Murat abi katıldığım tefsir dersleri öyle ev ortamında kekli pastalı kafadan yorum yapılan bir ortam değil.konferans salonunda halkın katıldığı müftülük binası içinde bir ders hocalarda öyle kafadan yorum yapan kişiler değiller ilahiyat hocaları bilmem bu kadar açıklama sana yeter mi! ben ne hevesle gidiyorum o derslere biliyor musun sen ! burda ne hevesle paylaşıyordum ders notlarını sağol heveslerimi kursağımda bıraktın zaten hep böyle oluyor ben neye böyle heveslensem içimde kalıyor ... neyse uzatmayayım gözyaşları hücüm etmeye başladı yine ama artık ağlamayacağım ağlatan herkesten uzak durmam lazım.buna kararlıyım....herkese mutlu huzurlu bir yaşam diliyorum!

veda değildir dostlar merak etmesin ;)


9 Mart 2012 Cuma

Mühim Değil....




Bugün radyoda duydum ilk defa :)) neden kaçırmışım bu şarkıyı ben :)))
 iyi dinlemeler efenimmm :))

:)))

Azcıkda güldüreyim gidiyorum :)))


;)


"Şefkatli Sahibiniz sürekli sizinleyse, varsın başka herkes yüreğinizi yalnız bıraksın.” 
M. Bozdağ

Vakt-i Cum'a


Ellerimiz yine umuda, çareye açılıyor;

"Ey varlığımızın yegâne sahibi,
Ey verdiğinle ve aldığına sevindiren
Yaşamak için alıp verdiğimiz her bir nefesin sahibi
Biz sana lâyık olamadığımız gibi kendimize bile mahçubuz
Kendimizle bile aynalarda yüzleşemiyoruz
Sen bağışlayansın, sen bağışlayıcılığıyla alemi kuşatansın
Bugün geldiğimiz noktada mutlu olamıyoruz
Ne yapsakda huzur bulamıyoruz
Namazlarımızda ayaklarımız yerden kesileceğine yerin dibinde adeta
Dua etmeyi beceremiyoruz kitaptalardan okumanın dışında
Bizim için yolladığın rehberimizin izini kaybettik
Kitâbımız ise raflarda dolapların içinde hatta
Yeniden doğmak istiyoruz Allah'ım
Yeniden başlamak
Yepyeni sayfalar açmak
Güzel yarınlarda
Bu Cuma Vakti Bunun İçin Dua Ediyoruz Yarab
Dualarımızın kâbul göreceğini bilerek
İşte sana geldik, kapına dayandık
Bekliyoruz..."

Mirage ( Özlem AYRAL )

HAYIRLI CUMA'LAR...DUALARIMIZIN EN KISA ZAMANDA HATTA HEMEN KÂBUL GÖRMESİ DİLEĞİYLE "AMİİİN" DİYORUZ...


7 Mart 2012 Çarşamba

Gündem!


Herkese merhabalar :) bu aralar aranızda fazla bulunamıyorum kusuruma bakmayın :) hayatımda değişiklikler yapıyorum ve alışma süreci biraz sıkıntılı oluyor ama Rabbim yüreğimden yakalıyor çok şükür :) Çok güzel şeyler oluyor özellikle bugün müthiş birşey oldu :))) hemen anlatayım sonrada tefsir ders notlarımdan bir kısmını paylaşayım çok uzun oluğu için sadece 1 ayet açıklamasını paylaşacağım diğerleri sonra inşaallah :)
şimdi gelelim bu günün bombasına :)) içim kıpır kıpır böyle sanki kelebekler uçuşuyor içimde anlatamam mutluluğumu :) nedenini merak ettirdim değil mi iyi merak edin anlatmıyorum :))))
Tamam tamam söylemezsem çatlarım zaten :)) Bugün en sevdiğim candostum en yakın arkadaşım başını kapattı Allahımmm bir yakıştı bir yakıştı anlatamam :) :) :) Çok seviyorum onu yaa böyle onun o hali gözümün önüne geldikçe çok mutlu oluyorum rabbim bozmasın.İnşaallah...
Rabbim isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın inşaallah :) biz çok mutluyuz helede ben uçuyorum diyebilirim:) içimden atmaya çalıştığım sevgilerin yerini dolduran rabbime binlerce şükürler olsun :) yüreğimden sıkıca tutsun beni hiç bırakmasın rabbim :) aminnnnn 
:)



1.Hacc suresi 74.Ayet
Onlar Allah'ı hakkı ile takdir edemediler.
-Burada Allah'a iman etmekle birlikte,gereği gibi Allah'ı yüceltemeyen kimselerden bahsedilir...


-İmanı özümsemeyen,üstün körü iman eden kimselerden.
-Bazı insanlar Allah ile araya mesafeler koyuyorlar ,sorunlar yaşıyorlar ve zaman içerisinde Allah'dan kopup Rablerini unutuyorlar...
-Peki sizin Allah ile aranız nasıl?
-Her işin beliryeyicisi Allah dır.İnsanlar Allah'ın hangi işlere karışıp hangilerine karışamayacağına karar veremezler. (Bazen alış verişlerde Allah'ı bu işe karıştırma o iş başka bu iş başka gibi söylemleri örnek vererek açıkladı hocamız.)
-Sıkıntı içerisinde olan,sıkıntıdan boğulan kişiler önce dönüp Allah ile arası nasıl ona bakmalıdır.
-Allah ; siz Beni hatırlayın ki Bende sizi hatırlayayım demiyor mu?
-Siz Allahdan razı olmadıkça..Allah sizden razı olmaz.
-Peki biz Allah dan nasıl razı olacağız?
Takdirine, hükmüne verdiğine aldığına şükrederek,rıza göstererek yapacağız bunu...

-Siz Allah için olmadıkça Allah sizin için olmaz...
-Allah katında ki değerimizi nasıl anlarız peki?
-Allah sizin gündeminizde kaçıncı sırada ise,siz de Allah katında o sırada yer alırsınız...
" Bir kişi Allah katında ki değerini bilmek istiyorsa, o kişi kendi yanında Allah'a verdiği değere baksın" (Hadisi Şerif)
-Tevbe Suresi 67.Ayette "Siz Allah'ı ihmal ederseniz mahrum kalırsınız! buyruluyor.
-Siz Allah'ı unutursanız Allah da sizi gündeminden düşürür...
-Allah'a zaman ayırın,Allah ile aranıza mesafe koymayın.Her işinizde Allah'ı hesaba katın.Ben bunu yaparsam Rabbim ne der ne düşünür diye sorun önce kendinize...
-Müslüman istediği gibi yaşamaz...Allah'ın istediği gibi yaşar...



5 Mart 2012 Pazartesi

5N 1K ;)


Aşk~ı Züleyha arkadaşım hepimizi mimlemiş :) ve çokda eğlenceli bir mim olmuş bu zevkle katıldım... kendisine burdan çok çok teşekkürler :) ve sevgiler tabi ;)


NE ?
(isterdim) 



Manen huzur bulacağım bir seyahate çıkmak isterdim...

NEREDE ? 
(olsun bu seyahat)



En çok gitmek istediğim yer olsun :)
Rabbin Evi!

NASIL ?
(olsun)

Aşk ve huzur dolu olsun :)

NE ZAMAN ?
(olsun)


Hac mevsiminde yada Ramazan umresi :)

NEDEN ?
(Kabe)


Bir çok nedeni var :)

 KİM ?
(ile beraber gitmek isterdim) 


Tabiki eşimle gitmeyi isterim :)













İçimin Dökülüşüdür.... Günaydınlar Efenim :))




Aslında insanların düşüncelerinden fazla etkilenmem...Herkesin doğrusu kendinedir derim... At gözlüğüyle dolaşmam insanları anlamaya çalışırım... Çoğu kaybedişlerim bu yüzdendir zaten.. Bazen diyorum ki; kimse beni anlamaya çalışmazken ben neden herkesin derdindeyim,nedir bu herkesi anlamaya çalışma çabası... Zaten çoğuda fiyaskoyla sonuçlanıyor.. insanları seviyorsun değer veriyorsun sonrada en büyük kazığı o sevdiklerinden yiyorsun...
Aslında bu girizgah benim anlatacaklarımla pek ilgisi yok içimden bunları söylemek geldi belki üzerine alınması gerekenler vardır o yüzden yazdırılmıştır...

Yazgı denen o görünmez yazıyı düşünüyorum bir kaç gündür...Bazen engel olamıyoruz hayatın akışına özelliklede ben...hayatını düzene sokamamış bir insan olarak çevremdekilerden onların yaşamlarından çok etkileniyorum birşeyi yapmak istemezken biranda o işle meşgul buluveriyorum kendimi... Yada olmak istemediğim bir ortamda buluyorum kendimi olmak istediğim yerde olamazken...

Bunların hepsi bir kaza kader meselesi ve bu ince meselenin içinden çıkmak benim boyumu aşıyor... Yıllardır hep düşünmüşümdür..Kaza ve kader hakkında sonra okuduğum yazılar beni aydınlatmıştır hep..Ama yinede bu konuda yorum yapacak en son kişi benimdir...
Muhammed Bozdağın yazılarını takip ediyorum bu sıralar ve birçok yazısı beni aydınlatıyor düşünce akışımı düzenliyor diyebilirim...
Yaşamımızda olmasını istediklerimiz ve istemediklerimiz var.İstemek yetmiyor bunu hepimiz biliyoruz.Özellikle fark ettiğim şu blog yazarlarının gönül yaralı olmaları..İstedikleri sevgiyi yaşayamamış,aşk hüsranı olmaları.bunlara bende dahilim :))) Bu konuda bir kaç şey söyleyeceğim...
Bir kere ben kendim için söylüyorum, sevmek bana göre değil ben bunu anladım.İnsan sevgisinden bahsetmiyorum.Aşık olarak sevmekten bahsediyorum.Ben artık inanıyorum ki bu konuda çok eksiğim bir insanı nasıl seveceğimi bilmiyorum galiba o yüzden sevgim korkutuyor diye düşünüyorum..Yani artık sevmeyeceğim bütün kabahat benim anlıyorum :))) Belkide hak etmiyorumdur karşımdaki insanın sevgisini.Belki o daha iyilerine layıktır...İnşaallah öyledir karşısına çok iyi bir insan çıkarda mutlu olur.Ben severken hakiki sevdiğime inanırdım ama değilmiş demekki beceremedim bir türlü sevmeyi.Bir gün öğrenirmiyim bilmiyorum.Belkide bana sevgiyi öğretecek biri karşıma çıkacaktır bilemiyorum :) Hayat yolları uzun ve tozlu...dikenli... Önemli olan bu dikenlere takılmadan yürüyebilmek.. Bu Hz.ömer'in bir sözü.Bu hafta tefsir desimizde hocamız anlattı.Ama notlarım arkadaşımda, aklımda kaldığı gibi değilde orjinal haliyle paylaşmak istediğim için şimdilik bu kadarlık olsun diyorum :)Allah izin verirse yarın tefsir ders notlarımdan paylaşım yapacağım :)

Yine yarım bir yazı oldu farkındayım :)) asıl söylemek istediğimi yine anlatamadım ben böyleyim artık alışmış olmalısınız :)))

Herkese mutlu bir hafta diliyorum ama mutluluğun gelip sizi bulmasını beklemeyin..mutluluk öyle gelipte yakanıza yapışmaz :)) onu arayın ve bulun bir çocuk gülümsemesinde...Sokakta verdiğiniz yada aldığınız bir selamda,içtiğiniz sıcacık bir yudum çayda,yada yediğiniz bir çikileta da :)) püsgevitte mutluluğu yakalayın a dostlar :))

klasik hayırlı pazartesi sendromlarıyla noktalıyorum. En Emin olana emanet olasınız.... Günaydınlar :)
uykucu/05.03.2012/Pazartesi/06:59

!

Allah şöyle buyurur: 
"Dünya hayatını ahirete tercih edenler, (insanları) Allah yolundan çevirip onu eğri ve çelişkili göstermek isteyenler var ya, işte onlar derin bir sapıklık içindedirler. "
 (14/İbrahim; 3)


4 Mart 2012 Pazar

Çok Sevmemek Lazım !


‎"Çok sevmek, sonsuza dek kavuşamamak için en ideal yöntemdir..."

Murat Menteş


3 Mart 2012 Cumartesi

...


Bakmayın insanların "Beni çok sevecek birini arıyorum" demesine. Büyük bir sevgiye maruz kalınca hepsi kaçacak delik arıyor!

Bob Marley



2 Mart 2012 Cuma

Bir Ayet Serinliği :)


Darda kalana, yalvardığı zaman karşılık veren ve (başındaki) sıkıntıyı gideren kim..!

Neml Suresi, 62


Herkese hayırlı geceler :)


Hayırlı cumalar...


Hayırlı cumalar...

Vakt-i Cuma

Ey gece! Bu karanlığın ardı Cuma aydınlığı...
O vakit, ayetlerden oku aşkı.
İhrama girmiş süveydan.. Melekler tavâf ediyor arşı.

"Kadim Dolunay"


1 Mart 2012 Perşembe

Mutlu Akşamlar Cümleten :))


:))))



? :)

‎''İstediğin bir şey olmuyorsa;

-Ya hakkıyla istemiyorsun
-Ya hakkıyla üzerinde çalışmıyorsun
-Ya olması sana beladır ve Allah seni ondan koruyor
-Ya o iyiyse henüz onun olmasına layık değilsin
-Ya henüz Allahın kader planı içinde ona verdiği yerin sırası/yani zamanı gelmemiştir
-Ya o bu dünyanın kader kurallarına uymadığı için Allah karşılığını ahırete bırakıyordur...

M.Bozdağ