Miziklerim ;)

7 Mart 2012 Çarşamba

Gündem!


Herkese merhabalar :) bu aralar aranızda fazla bulunamıyorum kusuruma bakmayın :) hayatımda değişiklikler yapıyorum ve alışma süreci biraz sıkıntılı oluyor ama Rabbim yüreğimden yakalıyor çok şükür :) Çok güzel şeyler oluyor özellikle bugün müthiş birşey oldu :))) hemen anlatayım sonrada tefsir ders notlarımdan bir kısmını paylaşayım çok uzun oluğu için sadece 1 ayet açıklamasını paylaşacağım diğerleri sonra inşaallah :)
şimdi gelelim bu günün bombasına :)) içim kıpır kıpır böyle sanki kelebekler uçuşuyor içimde anlatamam mutluluğumu :) nedenini merak ettirdim değil mi iyi merak edin anlatmıyorum :))))
Tamam tamam söylemezsem çatlarım zaten :)) Bugün en sevdiğim candostum en yakın arkadaşım başını kapattı Allahımmm bir yakıştı bir yakıştı anlatamam :) :) :) Çok seviyorum onu yaa böyle onun o hali gözümün önüne geldikçe çok mutlu oluyorum rabbim bozmasın.İnşaallah...
Rabbim isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın inşaallah :) biz çok mutluyuz helede ben uçuyorum diyebilirim:) içimden atmaya çalıştığım sevgilerin yerini dolduran rabbime binlerce şükürler olsun :) yüreğimden sıkıca tutsun beni hiç bırakmasın rabbim :) aminnnnn 
:)



1.Hacc suresi 74.Ayet
Onlar Allah'ı hakkı ile takdir edemediler.
-Burada Allah'a iman etmekle birlikte,gereği gibi Allah'ı yüceltemeyen kimselerden bahsedilir...


-İmanı özümsemeyen,üstün körü iman eden kimselerden.
-Bazı insanlar Allah ile araya mesafeler koyuyorlar ,sorunlar yaşıyorlar ve zaman içerisinde Allah'dan kopup Rablerini unutuyorlar...
-Peki sizin Allah ile aranız nasıl?
-Her işin beliryeyicisi Allah dır.İnsanlar Allah'ın hangi işlere karışıp hangilerine karışamayacağına karar veremezler. (Bazen alış verişlerde Allah'ı bu işe karıştırma o iş başka bu iş başka gibi söylemleri örnek vererek açıkladı hocamız.)
-Sıkıntı içerisinde olan,sıkıntıdan boğulan kişiler önce dönüp Allah ile arası nasıl ona bakmalıdır.
-Allah ; siz Beni hatırlayın ki Bende sizi hatırlayayım demiyor mu?
-Siz Allahdan razı olmadıkça..Allah sizden razı olmaz.
-Peki biz Allah dan nasıl razı olacağız?
Takdirine, hükmüne verdiğine aldığına şükrederek,rıza göstererek yapacağız bunu...

-Siz Allah için olmadıkça Allah sizin için olmaz...
-Allah katında ki değerimizi nasıl anlarız peki?
-Allah sizin gündeminizde kaçıncı sırada ise,siz de Allah katında o sırada yer alırsınız...
" Bir kişi Allah katında ki değerini bilmek istiyorsa, o kişi kendi yanında Allah'a verdiği değere baksın" (Hadisi Şerif)
-Tevbe Suresi 67.Ayette "Siz Allah'ı ihmal ederseniz mahrum kalırsınız! buyruluyor.
-Siz Allah'ı unutursanız Allah da sizi gündeminden düşürür...
-Allah'a zaman ayırın,Allah ile aranıza mesafe koymayın.Her işinizde Allah'ı hesaba katın.Ben bunu yaparsam Rabbim ne der ne düşünür diye sorun önce kendinize...
-Müslüman istediği gibi yaşamaz...Allah'ın istediği gibi yaşar...



6 yorum:

  1. Canım duana amin diyorum.. Rabbim arkadaşının güzel davranışını daim etsin, inşaallah.Ne kadar güzel başakalrının mutluluğu ile mutlu olmak. İnan ben de sen mutlu oldun diye mutlu oldum. Dinimiz bu kadar güzel.. Tefsir için de Rabbim seni razı olduğu kullarından etsin inşaallah. Rabbim ilmini arttırsın, ilmiyle amel edenelrden olman dileğimle.. sevgiler şirinem.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşını tebrik ediyorum ne mutlu ne güzel,tefsir kime ait belirtseydin iyi olurdu..Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  3. canım çok mutlu oldum,hem seninin için hem arkadaşın için, Allah gönüllerinde olup da yapamayanlara da nasip etsin inş. ve mutluluğun her daim katlanarak artsın inş. ayrıca tefsir için de Allah razı olsun selam ve dua ile kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
  4. Allah daim etsin. Derslerinizden biz de faydanalım, iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. sevgili uykucum .seni Allah için çok seviyorum .keşke yakın olsakta tevsir derlerini beraber alsak .ben imamhatip mezünüyüm.bir aralar yanı evlenmeden önce arapça ,osmanlıca dersleri almıştım .inan yasın süresinin bütün ayetlerini ve bazı ayetleri tefsir ederdim .şimdi gel sorki devam ediyormusun hayır unuttum bile herkes bana kızıyor .ben kızlarımdan dolayı zamanı behane ediyorum .biliyorum rabbim bana soracak.ben bırazda istediğim gibi yaşadım :)) rabbim afetsin .-Tevbe Suresi 67.Ayette "Siz Allah'ı ihmal ederseniz mahrum kalırsınız! buyruluyor.Ey rabbim ben seni asla unutmadım inşanlah sende beni unutmazsin..amin..

    YanıtlaSil
  6. Abisinin birtanesi :)) Rabbim iki cihanda hep yüzünü ak etsin...

    YanıtlaSil