Miziklerim ;)

6 Şubat 2012 Pazartesi

Hayatın yükü altında yoruldum, bunaldım, boğuluyorum. Çaresizim. Ne yapmalıyım?”





“-Hayatın yükü altında yoruldum, bunaldım, boğuluyorum. Çaresizim. Ne yapmalıyım?”


-Öncelikle ‘Allah kimseye kaldıramayacağı sorumluluğu yüklemez. Herkesin yaptığı iyilik kendi yararına ve yaptığı kötülük de kendi zararınadır.’ (Bakara, 286) Eğer siz hayatın ağırlığı altında gerçekten de eziliyorsanız, kaldıramadığınız yükü kendiniz omuzlamış olmalısınız. Acı bir derdiniz varsa mümkünse onu hayatınızdan uzaklaştırırsınız; bunu yapamıyorsanız, onun kalbinizdeki acısını azaltırsınız. Neyi düzeltebileceğinizi bilmek ve neye ne kadar duyarlı olacağınızı belirlemek sizin işinizdir.


Bir günah mı işlediniz? Yürekten tövbe edip acısını eritmenize engel mi var? Bir hak mı yediniz? İade edebilir veya helalleşebilirsiniz. Eşinizden işkence mi görüyorsunuz, ayrılma riskini göze alabilirsiniz. Anne-babanızın ayıbından mı utanıyorsunuz? Başkasının günahından sorumlu değilsiniz. Bugün hakkınızı arayamıyor musunuz? Her şey değişir. Aciz bir yaşlıya hizmet etmek mi ağır geliyor? Hem hizmeti ölüm bitirecek ve hem de hizmetin sevabı çok büyük. Sabır kimin için?


El âlem ne mi der? El âlemin ağzı çuval değil ki büzesin. Hayatı el âlem için yaşamıyoruz ki. Kazanırsak kıskanıyorlar, kaybedersek kahrediyorlar. Asıl ‘Allah ne der?’ demeli değil mi? Şeklinizle, suretinizle mi kavgalısınız? Sonumuz toprak olmayacak mı zaten? Poy pos mu kalacak ki? Geleceğinizden mi endişeleniyorsunuz? Kimin yarınının hayatı garanti ki? Ayrıca hayatı Allah yönetmiyor mu? Allah’ın planından endişelenmek niye?” 


M. Bozdağ

8 yorum:

  1. Uykucu ya...!!!
    Bir düş görüyor...
    İlmek ilmek nakşediyor...
    Sonra bize gönderiyor...
    Böyle uykucuya can kurban :))
    Teşekkürler bu değerli paylaşım için...
    "El âlem ne mi der? El âlemin ağzı çuval değil ki büzesin. Hayatı el âlem için yaşamıyoruz ki. Kazanırsak kıskanıyorlar, kaybedersek kahrediyorlar. Asıl ‘Allah ne der?’ demeli değil mi? Şeklinizle, suretinizle mi kavgalısınız? Sonumuz toprak olmayacak mı zaten? Poy pos mu kalacak ki? Geleceğinizden mi endişeleniyorsunuz? Kimin yarınının hayatı garanti ki? Ayrıca hayatı Allah yönetmiyor mu? Allah’ın planından endişelenmek niye?”

    YanıtlaSil
  2. bence de evet çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler şirinem emeğine sağlık sevgilerimle kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. heyyyy Bebekk (: (: Uykucummmm benimmmmmm

    YanıtlaSil
  5. güzel yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler :)

    sayan ablacım bende öpüyorum :)

    derunummm hoş geldinnnnnnn :) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Insanlar en yakınındakıler benı anlamıyorsa sabrettıgım halde yasamaktan sogumussam kendını ıse yaramaz bırı hıssedıyorsam ne yapmalıyım pekı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle merhaba :) uzun zamandır bloğumla ilgilenemediğimden sizin yorumunuzu da yeni gördüm :)

      Sorunuzu nacizane şöyle yanıtlayayım herkesin hayatında böyle dönemler olur.Hayatta herşey güllük gülistanlık değil hepimizin sorunları çevremizle çözemediğimiz sorunlarımız oluyor gerek iş yerinde arkadaşlarla gerek evde aynı yastığa baş koyduğumuz insan bile içinden çıkılmaz sorunlar çıkarabiliyor burda önemli olan her zaman kendini haklı görüp kimse beni anlamıyor deyip kendini yanlızlığa sürüklememek elinden geldiğince sorunları konuşarak çözmek diye düşünüyorum konuşarak çözülemeyecek hiç bir sorun olduğuna inanmıyorum şahsen.Allah kullarına zulmetmez sadece imtihan eder sabırla elimizden geldiğince bu hayatta kul olmaya gayret etmek.Allah hepimizin yardımcısı olsun sevgiler :)

      Sil